Bakkerij Slager

Niet de enige, wel de echte

De Bakker van

Staphorst

Genemuiden


De geschiedenis van Bakkerij Slager Staphorst gaat terug naar 1942.

Bakker Harm Hokse kocht het pand aan de Oude Rijksweg en bouwde er een oven in, zodat er brood gebakken kon worden. Tot en met 1955 dreef hij een brood- en kruidenierswinkel. Hij verkocht de zaak aan bakker Jacob Slager. 

Naast brood en kruidenierswaren werden in die jaren ook bijvoorbeeld klompen verkocht. In 1980 werd het de firma Slager.

Nadat de omzet groter werd, moest er uitbreiding komen en daarom werd in 1983 de woonkamer en keuken bij de zaak aangetrokken. 
Ook in de volgende jaren werd de zaak enkele malen vergroot.

Zoon Klaas Slager nam daarna de business over.

Sinds 1997 zwaait het echtpaar Hulst de scepter in Bakkerij Slager. De oude naam is gebleven, maar Harm en Annekie hebben zich de laatste jaren steeds meer gespecialiseerd in brood en banket. Het gedeelte doorverkoop is juist weer wat gekrompen, voordat het helemaal uit het assortiment werd gehaald.

Nadat het echtpaar Hulst de bakkerij had overgenomen kwamen er weer een aantal verandering. In 2008 kregen ze er een nog een filiaal er bij in Genemuiden en in 2015 verhuisde de winkel binnen Genemuiden. Over de Afgelopen jaren waren er al een aantal dingen vernieuwd zoals de ovens en rijskasten. En toen kwam de dag dat de winkel ook verbouwd werd in 2017.
Vanaf 1 augustus 2008 heeft Bakkerij Slager een vestiging in Genemuiden.Naast het brood, banket en koeken die uit de bakkerij in Staphorst komen, werden hier in het verleden ook vlaaien van limburgia verkocht. Hier zijn we mee gestopt toen de winkel verhuisde van de Langestraat naar de huidige locatie Havenplein 3b.

De bakkerij in Genemuiden is inmiddels een vertrouwt gezicht in Genemuiden en vele inwoners weten de weg dan ook te vinden naar onze heerlijk verse bakkersproducten.